Mutfağımızdaki şifa

Nilüfer tarafından 23 Aralık 2013 tarihinde yazılmıştır.

 

 

sifali_bitkiler

Burada dikkatinizi özellikle zerdeçal üzerine çekmek istiyorum, yapılan araştırmalar gösteriyor ki zerdeçalın ciddi oranda tüketildiği Hindistan ve çevresinde alzheimer hastalığının görülme sıklığı diğer bölgelere göre ciddi oranda düşüktür. Bağışıklık sistemini güçlendiren baharat, Alzheimer’ı da önlüyor

Ayrıca meme kanserine neden olan hücreleri yüzde 75 oranında bloke eden zerdeçal; karaciğer kanserinin metastaz yapmasını da yüzde 70 oranında engelliyor. 

Günlük hayatımıza bu baharatı kullanma alışkanlığını eklemek, ilerleyen yaşlarda bizi ve yakınlarımızı bu sinsi ve ciddi sıkıntıya karşı önemli ölçüde korumuş olacak. Zerdeçalı sütünüze, yoğurdunuza karıştırabilirsiniz veya salatalarınızın üzerine serpebilirsiniz. Çocuklar için bağışıklık sistemini kuvvetlendiren bir etkisi vardır, çocukların sütlerine karıştırabilirsiniz, özellikle mevsim geçişlerinde hastalıklardan korunmalarına yardımcı olacaktır.
Kolon kanseri başta olmak üzere her türlü kanser hastalıklarına, diyabet ve enfeksiyon hastalıklarına çok iyi gelmektedir.

 

 

 


Kategori : Baharatlar
Etiketler: ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Bir Cevap Yazın