Patlıcan Kebabı

Nilüfer tarafından 1 Mart 2011 tarihinde yazılmıştır.

patlican-kebabi-tarifi-1 Son derece zahmetsiz ama tadı bir o kadar lezzetli olan bu yemeği denemenizi kesinlikle öneriyorum. Acil bir durumda misafir ağırlamak için aklınızda bulunsun mutlaka. Bana göre lezzet riski olmayan patlıcan kebabını tercihinize göre ister fırında, isterseniz de tencerede pişirebilirsiniz, her iki şekilde de gayet güzel oluyor. Yanında pirinç pilavı veya benim yaptığım gibi cevizli erişte ile servis yapabilirsiniz.  Patlıcanları orta kalınlıkta ve uzun olanlarından seçin, ben kıymanın içine herhangi bir katkı koymadım ama kıyma miktarını azaltmak için rendelenmiş soğan, yeşil biber, yumurta, maydonoz ve ekmek içi ilave ederek normal bir köfte de hazırlayabilirsiniz, servis yapacağınız kişi sayısı artınca bu şekilde daha ekonomik bir yemek olur.

Malzemeler:

2 kişilik

  1. 2 adet orta kalınlık ve boyda patlıcan
  2. 250 gr orta yağlı dana kıyma
  3. Tuz, karabiber, kekik, kimyon
  4. 1 Çorba kaşığı sıvı yağ
  5. 1 Yemek kaşığı salça
  6. Sıcak su

Tarifi:

  1. Patlıcanları kabukları ince kalacak şekilde alacalı olarak soyun ve tuzlu suda 1 saat bekletin.
  2. Patlıcanları kesme tahtasına koyun ve birbirinden ayırmadan aynı boyda serçe parmağı kalınlığında dilimleyin.
  3. İç harcını hazırlamak için kıymaya, tuz, karabiber, kekik ve kimyon ve bir çorba kaşığı sıvı yağı ilave edip iyice yoğurun.
    patlican-kebabi-tarifi-2
  4. Elinizle kopardığınız parçaları patlıcan dilimlerinin arasına yerleştirin ve fazlasını alın.
  5. Kullanacağınız pişirme kabının büyüklüğüne göre patlıcanların yarısına gelecek kadar sıcak suyun içinde salçayı eritin ve üzerini aluminyum folyo ile kapatarak önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında patlıcanlar pişinceye kadar pişirin.


Kategori : Ana Yemekler, Et Yemekleri, Kolay yemekler, Sebze Yemekleri
Etiketler: ,,,,

6 comments

  1. aybuke :

    merhabalar ınsaallah bugun bu patlıcan yemegını yapacagım ama anlamadıgım bırsey var patlıcanları tam ayırmadanmı dılımleyecegım acaba bana acıl donus yaparsanız cok sevınırım

      • Yavuz :

        Patlıcanları ayormadan dilimlesende olur ama tuzlu soya koyduğunda dağılır. Sonuçta göz kararı sıraya dizeceksin. Tavsiyem, uzun borcam içine göze hoş gelecek şekilde dizersin. Yemekte azcıkta kendinizden birşeyler katacaksınız. Salçaya gelince, kesinlikle biber ve domates salçasını karıştırın…

Bir Cevap Yazın