Fırında karnabahar kızartması

Nilüfer tarafından 17 Mart 2017 tarihinde yazılmıştır.

karnabahar,diyet yemekler, diyet karnabahar, fırında karnabahar

Karnabahar özellikle çocuklar ve erkekler tarafında tercih edilen bir sebze değil, bu büyük ihtimalle sürekli aynı şekilde pişirme ısrarından kaynaklanıyor olabilir. Karnabahar besin değerleri oldukça yüksek bir sebze olduğu için eminim siz de çocuğunuzun sevmesini, en azında pişirdiğinde yemesini arzu ediyorsunuzdur. Bu şekilde pişirildiğinde ağzına hiç karnabahar sürmemiş çocukların bile zevkle yediklerine bizzat çok kez şahit oldum. Şekil itibariyle kızarmış tavuğu andırıyor, tadına bakanlar siz söylemediğiniz takdirde ne olduğunu kolay kolay anlayamazlar. Özellikle de yanında batırıp yiyebilecekleri bir sos hazırlarsanız hedefi 12 den vurmuş olursunuz.
Diyette olup karnabahar kızartması yemek isteyenler içinde bir alternatif olabilir. Galeta ununun kalorisi açıcısından bir endişeniz olursa yarı yarıya yulaf kepeği kullanabilirsiniz.
Üzerine sarımsaklı yoğurt da gezdirebilirsiniz. 

Malzemeler:

  1. 1 adet karnabahar
  2. 2 adet yumurta
  3. 1 su bardağı galeta unu
  4. Tuz, karabiber, kırmızı toz biber

Hazırlanışı:

  1. Karnabaharı istediğiniz küçüklükte parçalara ayırıp yıkayın.
  2. Buharda pişirme aparatını (bütün marketlerde bulabilirsiniz) tencerenin içine yerleştirip deliklerle temas etmeyecek kadar sıcak su ile doldurun. Yıkanmış karnabaharları tepeleme tencereye dizin ve kapağı kapatıp orta ateşte pişmeye bırakın, istediğiniz kıvama gelinceye kadar arada suyun bitip bitmediğini kontrol ederek pişirin. Ben su kaynadıktan sonra 10 dk kadar pişiriyorum.
      
  3. Derin bir kaseye yumurtayı kırın, galeta ununu bir yemek tabağına koyun.
  4. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
  5. Soğuyan karnabaharları önce yumurta sarısına, sonra da galeta ununa bulayın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Isıtılmış fırına verin ve kızarıncaya kadar pişirin.
  6. Yanında istediğiniz herhangi bir sos ile servis yapabilirsiniz.


Kategori : Diyet yemekleri, Sebze Yemekleri
Etiketler: ,,,,,,

Bir Cevap Yazın