Kış hazırlıkları – 6 Patlıcan konservesi

Nilüfer tarafından 23 Eylül 2012 tarihinde yazılmıştır.

evde-konserve-yapma-tarifi-patlican-domates-biber-1

En sevdiğim yemeklerden biridir patlıcan yemeği, bana babamı hatırlatır, annem yemediği için babam yapardı bu yemeği ve ben de ayıla bayıla yerdim, nur içinde yatsın…
Ben bu konserveyi de neredeyse ısıt-ye kıvamında yaptım, inanılmaz lezzetli oldu, sarımsağın girdiği her şey lezzetli mi olur gerçekten ;) İçine biber koymadan da yapabilirsiniz ama ben bolca biber doğradım, içine koyduğunuz malzemeleri kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz, isterseniz sarımsak koymayabilirsiniz mesela ama ben şiddetle tavsiye ederim. Kış hazırlıkları içinde közlenmiş patlıcanı da konserve yapmayı düşünüyorum yada közleyip buzluğa atacağım, henüz karar veremedim. Veeee sırada erişte var, tam buğday unu ile yumurtalı erişte yapacağım, çocuklu evler için mutlaka olmalı dediğim kış hazırlıklarından biri de bu, bıçağınızı oklavanızı hazırlayın ;)

Malzemeler:

  1. 4 kg patlıcan
  2. 2,5 kg domates
  3. 1,5 kg köy biberi
  4. 1 baş sarımsak
  5. Zeytin yağı
  6. Kaya tuzu

 

Hazırlanışı:

  1. Öncelikle konserve kavanozlarınızı ve kapaklarını kaynar su ile sterilize edin (5 dk)
  2. Öncelikle burada anlattığım şekilde domateslerinizin kabuklarını soyun ve biberlerin içini temizleyip uzunlamasına ikiye böldükten sonra bir parmak kalınlığında doğrayın.
    evde-konserve-yapma-tarifi-patlican-domates-biber-2
    evde-konserve-yapma-tarifi-patlican-domates-biber-3
    evde-konserve-yapma-tarifi-patlican-domates-biber-4
  3. Tencereye yarım su bardağı kadar zeytinyağı ekleyin ve biberleri de tencereye alarak 3-4 dk kavurun, hafif dirilikleri gidince domatesleri ekleyin ve suyunu hafifçe bırakıncaya kadar kavurun.
  4. Domatesler kavrulurken patlıcanları alacalı soyun, istediğiniz şekilde doğrayın ve hemen karışıma ekleyin, sarımsakları da hemen ekleyin ki aromalarını salabilsinler.
  5. 1 silme çorba kaşığı tuz ekleyin ve 5 dk kadar veya kullanırken bulmak istediğiniz kadar pişirin.
  6. Tencere kaynarken kavanozları boğazlarına kadar doldurun, doldurduktan sonra kavanozun ağzını peçete ile temizleyin ve hemen kapağı kapatıp kavanozu ters çevirin.
  7. Ertesi gün kavanozları düz çevirip bekleyecekleri yere kaldırabilirsiniz, karanlık ve serin bir yer olması gerekiyor.


Kategori : Kış hazırlıkları
Etiketler: ,,,,

Bir Cevap Yazın