Kış hazırlıkları – 5 Taze fasulye konservesi

Nilüfer tarafından 18 Eylül 2012 tarihinde yazılmıştır.

evde-fasulye-konservesi-tarifi-1

Her kışın vazgeçilmez konservelerinden biri de taze fasulye sanırım, herkes farklı şekilde yapıyor bunu da, mesela annem soğan, sarımsak koymaz ve çok pişirmez, açtıktan sonra baya sıfırdan pişirmek gerekir, ben bu kez neredeyse ısıt-ye kıvamında yaptım. Zaten benim derdim kışın taze fasulye yemekten ziyade, elimin altında hemen hazırlanacak oğluma da gönül rahatlığı ile yedirebileceğim bir şeyler bulunması. Çalışanlar için de bu hazırlıklar çok iyi bir çözüm olur, belki bir hafta sonunuzu harcarsınız ama bütün kış sıkıştığınızda elinizi atabileceğiniz konserveleriniz olur, özellikle de benim gibi markete gitmek için en az 2 km yok gitmeniz gerekiyorsa tam bir kurtarıcı olurlar…

Malzemeler:

  1. 6 tane orta boy soğan
  2. 5 kg taze fasulye
  3. 5 kg çanakkale domates
  4. 1 baş sarımsak
  5. 1 su bardağı zeytin yağı
  6. 2 çorba kaşığı kaya tuzu

 

Tarifi:

    1. Öncelikle fasulyelerinizi yıkayın, ayıklayın ve velevine doğrayın. Bu işlem biraz uzun sürüyor ve yorucu oluyor, yardım isteyebileceğiniz biri varsa çekinmeyin ;)
    2. Kavanozlarınızı ve kapaklarını sterilize edin.
    3. 2-3 lt su kaynatın, domateslerinizi yıkayın, diplerine artı şeklinde yüzeysel bir çizik atın ve kaynar suya atın, 2-3 dk bekletin ve hemen kaynar sudan çıkarıp başka bir kapta hazırladığınız buzlu suya alın. Bu şekilde kabuklar kolayca soyulacaktır.
      evde-fasulye-konservesi-tarifi-domates-kabugu-soymak-2
      evde-fasulye-konservesi-tarifi-domates-kabugu-soymak-3
      evde-fasulye-konservesi-tarifi-domates-kabugu-soymak-4
    4. Kabuklarını soyduğunuz domatesleri küp şeklinde doğrayın. Eğer ayaklı bir kesme tahtanız varsa onu kullanın ki domateslerin suyu tezgahınıza akıp heba olmasın, eğer yoksa kesme tahtanızı uygun büyüklükteki bir tencerenin üzerine oturtun, bu şekilde işiniz daha kolaylaşır.
      evde-fasulye-konservesi-tarifi-domates-kabugu-soymak-5
    5. Soğanları da küp şeklinde yemeklik doğrayın.
  1. Bütün bu hazırlıkları yaptıktan sonra tencerenize yağı dökün ve soğanları kavurun, dirilikleri gidince fasulyeleri, sarımsakları ve domatesleri de ekleyin ve onları da domatesler suyunu bırakıncaya kadar güzelce kavurun.
  2. Tuzu ekleyin ve iyice erimesi için karıştırın.
  3. Yemek iyice kaynamaya başlayınca tencerenin altını kapatmadan kavanozları boğazlarına kadar iyice doldurup, kavanozun ağzını peçete yardımı ile temizledikten sonra, kapaklarını sıkıca kapatın ve ters çevirerek kaldırın.
  4. Ertesi gün kavanozları düzelterek karanlık bir yerde saklayabilirsiniz.


Kategori : Kış hazırlıkları
Etiketler: ,,,,

Bir Cevap Yazın