Kış hazırlıkları – 2 Şeftali reçeli

Nilüfer tarafından 12 Eylül 2012 tarihinde yazılmıştır.

evde-seftali-receli-tarifi-1

Şu an reçel için bulunabilecek nadir meyvelerden biri de şeftali. Reçel için alacaklarınız sert olanlardan olmalı ki kaynarken erimesin, pişince diri diri kalsın, mis gibi koksun… Reçel yapmakta prensip genel olarak aynı ama birkaç farklı teknik var, ben yaptığım iki reçeli de aynı teknikle yaptım, şeftali reçelinin içine vanilya çubuğu da atılabilir ama ben kendi aroması kalsın diye vazgeçtim bundan. Seneye diyetim bitmiş olacak ve dilediğim şeyleri yiyebileceğim, o zaman çok  farklı reçeller deneyeceğim, büyük bir zevkle…

Eğer reçel seviyorsanız, siz sevmiyorsanız da eşiniz, çocuklarınız seviyorsa lütfen onlara glikoz şurubu ile yapılan reçelleri yedirmeyin !!!
Bugünün en iyi markaları bile reçeli glikoz şurubu gibi bir zehirle yapıyorlar ve siz bunları tükettiğiniz sürece de yapacaklar…

Malzemeler:

  1. 1 kg sert şeftali
  2. 1 kg toz şeker
  3. Yarım limonun suyu

Tarifi:

  1. Şeftalileri yıkayın ve kabuklarını soyduktan sonra, çok küçük olmayan küpler şeklinde doğrayın.
  2. Reçeli kaynatacağınız tencerenin dibine en altta doğranmış şeftali üzerine şeker, üzerine şeftali ve yine şeker şeklinde şeftaliler ve şeker bitinceye kadar devam edin, en üstte şekerler kalmalı.
    evde-seftali-receli-tarifi-2
  3. Bu şekilde 3-4 saat bekletin ki sulansın.
  4. Suyunu bırakan erikleri ocağa alın ve kaynayıncaya kadar harlı ateşte sonra da suyunu çekip koyulaşıncaya kadar kısık ateşte ve arada karıştırarak kaynamaya bırakın.
    evde-seftali-receli-tarifi-3
  5. Koyulaşmaya başlayan reçele yarım limonun suyunu sıkın
  6. 15 dk kadar da bu şekilde kaynatın.
  7. Kaynar su ile dezenfekte ettiğiniz kavanozlara doldurun ve soğuması için bir kenarda beketin, soğuyunca kapaklarını kapatın ve karanlık bir yerde saklayın.


Kategori : Kış hazırlıkları
Etiketler: ,,,,

Bir Cevap Yazın