Süzme mercimek çorbası (Lokanta usulü)

Nilüfer tarafından 19 Mayıs 2012 tarihinde yazılmıştır.

suzme-mercimek-corbasi-tarifi

Süzme mercimek çorbası tarifi sitede hali hazırda vardı ve ben hep o şekilde yapıyorum, hatta içine mevsiminde kereviz de ekliyordum. Yıllardır yediğim bu çorbanın  aslında süzme mercimek çorbası olmadığını bir lokantada gerçeğini yedikten sonra fark ettim. Genelde lokantada tercih ettiğim çorbalardan biri değildir süzme mercimek zaten evde de yediğim için daha farklı seçenekleri tercih ederim ama o gün iyi ki bu çorbayı yemişim ve tarifini almışım diyorum şimdi. Siz de bu şekilde denemediyseniz mutlaka deneyin derim, başka da bir şey demem…

Malzemeler:

  1. 1 çorba kaşığı tereyağı
  2. 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  3. 1 orta boy kuru soğan
  4. 1 çorba kaşığı un
  5. 1 su bardağı kırmızı mercimek
  6. 6 su bardağı su
  7. 1 çay kaşığı kimyon
  8. 1 çorba kaşığı tere yağı
  9. 1 tatlı kaşığı nane
  10. 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

 

Tarifi:

  1. Tereyağını tencereye alıp eritin, zeytin yağını da ekleyin ve soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
  2. Pembeleşen soğanlara unu ekleyin ve bir süre daha kavurmaya devam edin.
  3. Un kavrulduktan sonra soğuk suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın.
  4. Su kaynadıktan sonra iyice yıkayıp süzdüğünüz mercimekleri ve kimyonu ekleyin ve mercimekler pişinceye kadar kaynatın.
  5. Mercimekler piştikten sonra süzgeçten veya blenderdan geçirin.
  6. Tereyağını bir tavada veya cezvede eritip üzerine önce kırmızı biberi, ardında da naneyi ekleyip bir dakika kadar kavurun.
  7. Hazırladığınız sosu direk tencereye ekleyebilir veya servis tabaklarına ekleyerek yanında limon ile servis edebilirsiniz.


Kategori : Çorbalar, Kolay yemekler
Etiketler: ,,,

7 comments

  1. Ramize :

    canım şimdi deneyeceğim ama soğan miktarını yazmamışsın malzemelerde.1 tanedir sanırım..deneyip yorum yaparım tekrardan.ben de mercimeği lokantada daha çok severim..bakalım nasıl olacak? :)

  2. Ramize :

    canım çok çok teşekkür ederim.kesinlikle enfes oldu.işte aradığım tad bu,dedim..diğer türlü yapılan mercimek çorbasından ailecek bıkmıştık ve artık yapmayı bırakmıştım.ama mercimekte yeni favorim bu tat..çok çok teşekkürler tatlım :)

  3. zehra :

    dün dışarı çıkınca lokantadan o şahane kokusu geldi bende dayanamayıp gıttım afıyetle içtim lokanta usulu başka oluyor teşekkürler

Bir Cevap Yazın