Kremalı sebze çorbası

Nilüfer tarafından 12 Şubat 2013 tarihinde yazılmıştır.

sebze-corbasi-tarifi

Ben diyetimden dolayı tadına kaşığın ucuyla bakmış olsam da tadı damağımda kaldı diyebilirim, koca bir tabak bitiren bizim evin gurmesi Emre bey de bu çorbaya bayıldı, kendisi henüz 22,5 aylıktır :) Son derece sağlıklı, kış sebzeleri ile hazırlanmış, tam buğday unu ile yoğunlaştırılmış, süt kreması ile tatlandırılmış, katkısız, koruyucusuz, nefis bir çorba yemek istiyorum derseniz, hadi mutfağa ya da önce markete :) 

Malzemeler:  (4 kişilik)

  1. 1 adet bütün pırasa
  2. 1 adet kırmızı kapya biber
  3. 1 adet orta boy kereviz
  4. 1 adet küçük boy havuç
  5. Yarım paket krema
  6. Tuz, karabiber
  7. 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  8. 2 silme çorba kaşığı tam buğday unu
  9. Su ama tercihen et veya tavuk suyu, et suyu tarifi için buraya göz atabilirsiniz, tavuk suyu da aynı şekilde bütün tavuktan yapılabilir.

 

Tarifi:

  1. Pırasaları uzunlamasına dörde bölün ve ince ince doğrayın, kerevizi de ince dilimlere ayırıp küçük küçük doğrayın, aynı şekilde havuç ve biberi de doğrayın,  olabilidiğince ince ve küçük olmalı ki, pişmesi uzun sürmesin ve besin değeri kaybolmasın.
  2. Zeytin yağını tavaya alın ve ısıtın, pırasaları ekleyin ve iyice kavurun, kırmızı biberleri de ekleyip bir kaç dakika daha ekleyip diğer sebzeleri de aynı şekilde biraz kavurun.
  3. Kavrulan sebzelere unu ekleyin ve 3-4 dk de bu şekilde kavurun.
  4. Unun kavrulduğundan emin olduğunuzda et suyunuzu ekleyebilirsiniz. Su üzerini geçecek kadar olsun, çorbanın kıvamı koyu olmalı, krema da ekleneceği için çok su koymanıza gerek yok.
  5. Sebzeler 6-7 dk içinde pişecektir, bu sizin damak tadınıza da kalmış bir şey, istediğiniz şekilde pişince kremasını ekleyin ve bir taşım kaynatıp altını kapatın.
  6. Tuzunu ve karabiberi ekleyin.
  7. Üzerine ince ince kıyılmış kereviz yaprağı serperek servis yapabilirsiniz.


Kategori : Çorbalar
Etiketler: ,,,,

2 comments

Bir Cevap Yazın