Balık kraker :)

Nilüfer tarafından 16 Eylül 2013 tarihinde yazılmıştır.

evde-balik-kraker-tarifi-1

Bir gurup ebeveyn çocuklarının karnını abur cuburla doyururken, bir gurup ebeveyn de ara öğünlerde dahi hazır ürünler kullanmaktan itina ile kaçınır. Ben de ikinci guruba dahildim evvelden, hayır yanlış anlaşılmasın ilk guruba hiç bir zaman dahil olmayacağım ama artık ipin ucunu biraz gevşettim. Çünkü küçük insanım artık parklarda, bahçelerde başka çocukların elinde bu tür ıvır zıvırlar gördüğünde ağzının suyu akarak ipini çekiştirmeye başladı …

Gittiğimiz çocuklu evlerde de aynı sıkıntıyı yaşadık elbette, çocuk doymak bilmeden bu yeni tanıştığı tadı hazmetmeye, her ayrıntısını hatmetmeye kendini zorunlu gördü ve ben artık arada bir onun abur cubur yemesine izin verme kararı aldım.
Sanmayın ki bundan önce ona evde krakerler, bisküviler, sebze cipsleri yapmadım ama belli ki yerini tutmamış o ne olduğu belirsiz besinlerin :)

Neyse sonuç olarak artık markette satılanların da tadını biliyor ama ben yine de atıştırma saati için ona  ev yapımı krakerler, kekler yapmaya devam edeceğim elbette.

Bu kadar küçük balık kalıbına rastlamadım ben, ama kutu kola kutusundan bir makas yardımıyla çok rahatça kesip bu şekli oluşturabileceğimi düşünüyorum, bu işi yaparken bir iş eldiveni giymeyi unutmamak gerek şimdiden uyarayım.

evde-balik-kraker-tarifi-2

Malzemeler:

Müsait bir zamanda kaşıklı ölçüsünü de eklerim ama bir mutfak tartısı işinizi çok kolaylaştırır emin olun…

168 gr çedar peyniri bulabilirseniz portakal rengi olanlardan ve rendelenmiş
57 gr tereyağı
62 gr tam buğday unu
31 gr beyaz un
1 tutam soğan tozu
1 tutam tuz

Tarifi: 

  1. Fırını 180 dereceye ısıtın.
  2. Bir mutfak robotunda tüm malzemeyi birleştirin ve tamamen birleşinceye kadar yoğurun.
    evde-balik-kraker-tarifi-3
  3. Kolay şekil verebilmek için hamurun sert ve soğuk olması gerekiyor, eğer hamurun çok yumuşak ve sıcak olduğunu düşünürseniz bir yağlı kağıda sarıp 35-40 dk buzdolabında bekletebilirsiniz.
  4. Hafifçe unlanmış zeminde hamuru merdane ile 3 mm kalınlığında açın, una batırdığınız kalıp ile kesin ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine spatula ile aktarın.
    evde-balik-kraker-tarifi-6
  5. 12-15 dk orta rafta pişirin.
    evde-balik-kraker-tarifi-5
  6. Tel ızgara üzerine soğumaya bırakın.

 

Kaynak :http://smittenkitchen.com/blog/2011/03/whole-wheat-goldfish-crackers/


Kategori : Bebek Yemekleri, Kurabiyeler
Etiketler: ,,

One comment

  1. melike :

    arkadaşlar ben eskiden hep hazır mama veriyordum büyük oğlumu boyle büyüttüm ama şu gdo cıkan mama olayları falan var onlardan dolayı artık bebegimin mamasını kendim yapıyorum isteyen bakabilir http://www.helalplatform.com/milupa-gdo-krizinde-yeni-belge.html hatta ülker hero da da bir ara birşeyler oldu ama sonra ülker hero ile ortaklıgını bitirdi falan mama dünyansı karısık en iyisi kendimiz yapalım

Bir Cevap Yazın