Çökertme kebabı

Nilüfer tarafından 4 Ağustos 2012 tarihinde yazılmıştır.

cokertme-kebabi-kebap-tarifi-1

Uzun süredir site ile ilgilenemiyorum, nedeni ise uyguladığım diyetten dolayı yaklaşık bir aydır, yeni tarif denemiyor olmam. Bir aydan uzun bir süredir şu meşhuuur dukan diyetini uyguluyorum ve müthiş sonuçlar alıyorum, dolayısıyla diyeti bozma riski yaratacağı için siteden de uzak duruyorum ama hedefe ulaşmama az kaldı… Bu tarifi geçen gün Tv’de Arda’nın mutfağını izlerken gördüm, uzun zamandır denemek istediğim fakat çok uğraştırıcı olduğunu düşündüğüm için hep vazgeçtiğim bir tarifti, sonunda şeytanın bacağını ve diyetimi kırdım, sonuç olarak uzun zamandır tatsız tuzsuz yediğim yemekler ile isyanlarda olan damağım müthiş bir şekilde şenlendi. Yapımı da tahmin ettiğimden çok ama çok basit, kesinlikle bir daveti, bir iftar yemeğini unutulmaz kılacak, herkesi evine yüzünde bir gülümseme ile gönderecek bir lezzet bu. İftara 30 dk kala başladım yapmaya ve sürekli ayağımın altında dolanan, beni çekiştirip duran minik insana rağmen iftara yetiştirebildim. Tarifte antrikot olarak verilmiş ama ben eti kontrafile kullandım, kişi başına 1 buçuk dilim hesaplanabilir, ben yalnızca kendim için pişirdim ve  2 dilim kullandım ama porsiyona fazla geldi, 2 dilim kontrafile yaklaşık 6,50 Tl civarında tutuyor. Belki kalabalık bir misafir gurubu için uğraştırıcı ve masraflı olabilir ama 4-5 kişilik bir grup için son derece pratik ve uygun maliyetli bir ikram olur, kesinlikle ama kesinlikle denemelisiniz.

Malzemeler:

(2 kişilik)

  1. 3 dilim kontrafile
  2. 2 orta boy patates
  3. 4 tane orta boy domates
  4. 1 çorba kaşığı salça
  5. 1 kase suyu süzülmüş yoğurt
  6. 2 diş sarmısak
  7. 3 çorba kaşığı nişasta
  8. Zeytin yağı
  9. Tuz, karabiber, nane, kekik
  10. Kızartmak için ayçiçek yağı

Tarifi:

  1. Öncelikle domatesleri rendeleyin ve bir sos tenceresine veya bir tavada hafif zeytin yağı ile biraz soteledikten sonra salçayı ekleyin ve kısık ateşte pişmeye bırakın. Suyunu iyice çekmeye başladığında baharatları ilave edin ve altını kapatın.
    cokertme-kebabi-kebap-tarifi-2
  2. Patatesleri soyun, rendenin kalın kısmı ile rendeleyin ve sularını sıkıp kağıt havlu üzerine ince bir tabaka olarak alın. Üzerlerine de bir kağıt havlu ile baskı yaparak patatesleri iyice kurutun.
  3. Kuruttuğunuz patatesleri hafif derin bir kaba alın ve üzerine yaklaşık 2-3 çorba kaşığı kadar nişasta ilave edin, nişastanın bütün patateslere ulaşması için iyice karıştırın ve nişastanın fazlasını elek yardımıyla eleyin.
  4. Büyük bir kızartma tavasına bir parmak yüksekliğinde yağ ilave edin ve yağı ısıtın. Isınan yağa patatesleri serper şekilde atın ve iyice kızarıncaya kadar pişirin ve fazla yağı almak için bir kağıt havlunun üzerine çıkarın.  Arda’nın dediğine göre nişasta kıtır kıtır olmalarını sağlıyor. Patatesler birbirine yapışırsa endişelenmeyin hiç sorun değil, tabağa aldıktan sonra kolayca ayrılıyorlar birbirlerinden
    cokertme-kebabi-kebap-tarifi-3
  5. Bu arada etleri parmak kalınlığında dilimleyin ve az yağ ile kızdırdığınız tavada damak tadınıza göre pişirin.
    cokertme-kebabi-kebap-tarifi-4
  6. Sarımsakları ezin ve yoğurt ile karıştırın, yoğurda tuz da ekleyebilirsiniz.
  7. Pişirme işlemleri bitti, şimdi sadece servis kısmı kaldı, bu yemeğin çok sıcak olmasına gerek yok, ılık olarak servis edilebilir, zaten içine yoğurt da olduğu için, sıcak servis etmemek de fayda var.
  8. Servis için tabağın en altına bir tepe şeklinde patatesleri yerleştirin, üzerine sarımsaklı yoğurdu koyun, yoğurdun üzerine etleri yerleştirin ve en üste de domates sosunuzu dökün.Afiyet olsun…


Kategori : Ana Yemekler, Et Yemekleri
Etiketler: ,,,,,

2 comments

Bir Cevap Yazın