Kaşarlı ve Sucuklu Yumurta

Nilüfer tarafından 23 Ocak 2010 tarihinde yazılmıştır.

Nefis görünüyor değil mi?, tadı da görüntüsü kadar güzel oluyor emin olun. Hafta sonu kahvaltılarının vazgeçilmezlerinden biridir sucuklu yumurta hatta kahvaltı için yapılabilecek en basit şeylerden biridir, bundan sebeptir ki siteye koymayı hiç düşünmemiştim. Sucuk tarzı şeylerden pek hoşlanmasamda her yapışımda görüntüsü beni bile cezbediyor. Herkes sucuklu yumurtayı farklı yapar sanırım, ben de kendi tarzımda yapıyorum ve tadı sucuklu pideyi andırıyor.
kasarli-ve-sucuklu-yumurta-tarifi-1

Malzemeler:

  1. Çeyrek kanal sucuk
  2. 3 yumurta
  3. yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi
  4. kekik
  5. tuz

Tarifi:

  1. Sucukları çok ince olmayacak şekilde dilimleyin.
  2. Tavaya 1 kaşık sıvıyağ koyun ve kızdırın.
  3. sucukları tavaya alıp üzerlerine biraz kekik serpin arkalı önlü 2’şer dakika kızartın.
  4. Yumurtaları ayrı bir kaba kırın ve tuz ile iyice çırpın.
  5. Kızaran sucukların üzerine çırpılmış yumurtaları dökün ve istediğiniz kadar pişirin. Eğer iyice pişmelerini istiyorsanız (tersini çevirmeyin) üst tarafta kalan sıvı yerleri pişen kenarları çatalla kaldırıp tavayı yana yatırarak tavanın altına doğru akıtıp pişmelerini sağlayabilirsiniz.
  6. Pişen sucuklu yumurtanın üzerine rendelenmiş kaşar peynirini gezdirin ve üzerini bir kapak ile kapatın.
    kasarli-ve-sucuklu-yumurta-tarifi-2
  7. Kaşarlar eriyince sıcak olarak servis yapın.


Kategori : Kahvaltılıklar, Kolay yemekler
Etiketler: ,,,,,

4 comments

  1. aziz :

    bahsettiğiniz yiyeceğin görünüşü gerçekten harika tadı da eminim öyledir fakat kahvaltı için daha çok sağlıklı gıdalar olduğunu unutmayın. saygılar.

  2. hasan :

    Öncelikle elinize sağlık. Sucuklu yumurta kahvaltıların vazgeçilmezleri arasındadır. Yalnız resimde göründüğü kadarıyla fazla pişirip kurutmuşsunuz iyice. Tarifin sonlarına doğru kaşarı karıştırarak eklerseniz daha lezzetli olur. Kapak kapatınca yumurtalar buharın etkisi ile tat değiştiriyor o yüzden kapak kapatmazsanız tadı daha güzel olur.

    • nilufer :

      Merhaba Hasan bey, yumurtayı az pişmiş olarak tüketmenin birçok zararı olduğunu bildiğimden dolayı olabildiğince fazla pişirmeye özen gösteriyorum.

Bir Cevap Yazın