Kişiye özel çikolata-2

Nilüfer tarafından 19 Temmuz 2013 tarihinde yazılmıştır.

evde-cikolata-tarifi-1

Eşimin yurtdışından gelirken getirdiği %85-90 kakaolu çikolataları tadıncaya kadar, kendimi bitter çikolata sever olarak bilirdim. Bunları tadınca kendimle ilgili büyük bir keşif yaptım = Ben sütlü çikolata seviyorum ve anladım ki Türkiye’de bitter diye yediğimiz çikolataların çoğu aslında bitter değil. O çikolataları işte böyle değerlendirdim, bu şekilde gayet yenilebilir oldular ama hala o acı tat benim damağımda duruyor, sanırım bir daha bitter çikolata yiyemeyeceğim …
Siz kaliteli herhangi bir çikolata kullanabilirsiniz, bunun için satılan kuvertur çikolatalar da mevcut.  Beyazı, sütlüsü ve bitter olanları var, damak tadınıza göre seçim yapabilirsiniz. Kuvertur çikolata her yerde bulunmuyordu yakın zamana kadar, özellikle marketlerde hiç görmemiştim ben, geçenlerde nestlenin kuvertur çikolatasını görünce migrosta epey sevindiğimi söylemeliyim. Ayrıca Kahve dünyası’nda da var kuvertur çikolatalar.
Karıştıracağınız malzemeleri kendi damak tadınıza göre çeşitlendirebilirsiniz, ben oğluma göre tatlandırdım bunları. Kendim için bütün fındıklı, bütün antep fıstıklı ve lokumlu, kuru tropik meyveli olanları tercih ediyorum. Yapımı çok basit, içine mevsiminde taze meyveler de koyabilirsiniz ama o şekilde uzun süre saklamak mümkün değil, özellikle dağ meyveleri ve çilek çok yakışıyor çikolataya. Özel günler için hazırlanabilir taze meyveli çikolatalar.

Yapımı çok basit, dikkat etmeniz gerek tek şey çikolatayı eritirken hepsini eritmemek. Yarısını benmari ile eritip kalan yarısını doğrayıp, erimiş çikolatanın sıcağı ile eritmek, bu şekilde oda ısısında erimeden muhafaza edebilirsiniz.

 

Malzemeler:

  1. Kaliteli çikolata (ben hiç ölçü kullanmadım bunu yaparken onun için ölçü veremiyorum)
  2. Tropik meyve kuruları, goji berry, fındık, antep fıstığı, kuş lokumu, çifte kavrulmuş antep fıstıklı lokum. (akide şekerlerini parçalayıp onları da kullanabilirsiniz)

Hazırlanışı:

  1. Çikolatayı küçük küçük kıyın ve yarısını benmari usulü veya mikrodalga da eritin. Kalan çikolatayı da eriyen çikolataya ilave edip karıştırarak eritin.
    evde-cikolata-tarifi-3
    evde-cikolata-tarifi-4
  2. Kullanacağınız malzemeleri küçük küçük doğrayın ve eriyen çikolata ile karıştırın.
    evde-cikolata-tarifi-5
  3. Karışımı yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye dökün ve istediğiniz kalınlıkta yayın.
  4. Üzerine antep fıstığı serpin.
    evde-cikolata-tarifi-6
  5. Oda ısısına gelince buzdolabına alın ve donması için bekletin.
  6. Donduktan sonra istediğiniz ölçülerde kesip servis yapabilirsiniz.

evde-cikolata-tarifi-2


Kategori : Ev yapımı şekerleme ve çikolatalar, Tatlılar
Etiketler: ,,

One comment

Bir Cevap Yazın