Angry birds pasta

Nilüfer tarafından 4 Nisan 2013 tarihinde yazılmıştır.

angry-birds-pasta-tarifi-seker-hamuruyla-1
Dün benim küçük gurmemin 2. yaş günüydü, Rabbim herkesin evladı ile birlikte benim küçük adamıma da uzun ve sağlıklı bir ömür versin inşallah. Malum 2 yaş sendromu denilen olmayası bir mevzu var, biz çok kıyısından atlatıyor olsak da, son dişlerinin verdiği zorluk ile küçük bir kaş çatma dönemi yaşamaktayız. 2 yaş sendromu ve oğluşun kuş sevgisi bir araya gelince ortaya bu angry birds pasta fikri çıktı, onun tabiriyle kuşlu pista :) En öfkeli günleri bu günleri gibi olsun inşallah.

Gelelim pasta mevzusuna, maalesef insanın yardımcı olacak kimsesi olmayınca hazıra yönelmek durumunda kalıyor, pastanın içi için özsütün browni cheesecake’kini kullandım ama benim kendi yaptığım cheesecake’de bu tada çok benzediği için ben onun tarifini de vereceğim size, ama aklınızda olsun, pasta yapmak istiyorsunuz fakat vaktiniz yoksa siz de bu şekilde bir çözüm bulabilirsiniz. İçine ille de pasta kullanmak isterseniz, pastanenize dışını düz bir şekilde krema ile kaplamasını tembihleyin mutlaka.

Şeker hamuru ile kaplama kısmına gelince, pastayı kaplamak için kırmızı şeker hamuru kullandım, ben her zaman sugar&sugar marka olanı kullanıyorum, Üst kısmındaki değişik renkleri elde etmek için küçük küçük satılan paketlerden de alabilirsiniz, beyaz büyük bir hamur alıp gıda boyası ile de renklendirebilirsiniz bu size kalmış.Kuşun gözü, kaşı vs yerlerini bir kağıt üzerinde çizip makas ile keserek kendime şablon hazırladım ve şeker hamurunu bu şekilde işaretleyip kestim, bu tip pastalarda bu şekilde çalışmak en iyisi.

Örnek olması için pastanın bitmiş resmini şimdi paylaşıyorum fakat içini Martha Stewart tarifine göre yapmanızı öneririm, gerçekten lezzetli bir cheesecake, bir türlü fotoğraflayamadığım için tarifi çevirmedim henüz, en kısa zamanda yazacağım.

angry-birds-pasta-tarifi-seker-hamuruyla-2


Kategori : Şeker Hamurlu Pastalar
Etiketler: ,,

Bir Cevap Yazın