Elma Dilim Patates ve Fırında Çeşnili Tavuk But

Nilüfer tarafından 14 Aralık 2009 tarihinde yazılmıştır.

Yaptığım en kolay yemeklerden biriydi sanırım, hatta yaptım demek abartı olabilir… Daha öncede bahsetmiştim bir süredir marketlerde hazır ürünlerin olduğu reyonlara uğramıyordum, hazır ürünler derken hazır çorba, puding gibi ürünlerden bahsediyorum. Reklamlarda gördüğüm tavuk sosları sayesinde yeniden uğradım bu reyona ve ben kemikli et ve tavuklardan pek hoşlanmadığım halde tavuk but ile yapılmak üzere dün aldığım bu soslardan bugün tekrar aldım.
elma-dilim-patates-ve-firinda-cesnili-tavuk-but-tarifi

Tavuğun derisiyle pişmesi lezzet olarak çok katkıda bulunuyor ama ben kendim için olan tavuk butlarının derilerini markette aldırdım, düne nazaran daha yenilesi oldular benim için. Sos o kadar lezzetli ki belki de hayatımda ilk defa kemikli bir tavuk eti yedim diyebilirim. Dün otlu çeşnili olanını denemiştim bugün paprikalı olanla otlu çeşni olanı karıştırıp denedim içine birazda kekik ve nane ekledim ayrıca. Başka bir markada var mı bilmiyorum ama benim denediğim sosun markası Maggi, fırın poşetinde hazırlanmak üzere satılıyor bu soslar ve fırın poşetini de paketin içinde veriyorlar, dar zamanlar için tam bir kolaylık sağlıyor. Çalışan hanımların ve öğrencilerin çok hoşlanacağını düşünüyorum. Dün yanında pilavla denemiştim ama beyaz  pilavı soframdan uzak tutma gayreti içindeyim onun için bugün yanına baharatlı elma dilim patates hazırladım.

Elma dilim patatesleri teflon tencerede çok az su ve eser miktarda yağ ile pişirdim tarife buradan ulaşabilirsiniz. Bu tip pişirilen patatesin haşlama tadında olacağını düşünen arkadaşlar için şunu da belirtmek isterim ki “kesinlikle alakası yok” gayet lezzetli oluyor ve kızartmaya da haşlamaya da benzemiyor.

Ama bildiğimiz tarzda elma dilim patates hazırlamak isterseniz de önce patatesleri kabuklarını soymadan güzelce yıkayın ve hatta fırçalayın, patatesin kabukları ince olmalı ama kışlık patateslerin kabukları genelde kalın olur, kalın kabukları kazıyabilirsiniz (normalde taze patates ile yapılıyor ama taze patates yazın çıkıyor). Patatesleri kabukları ile birlikte elma dilimleri şeklinde doğrayın, kızgın yağda sadece dışı kabuklaşacak şekilde 2-3 dakika kadar kızartın ve kızaran patatesleri yağlı kağıt serilmiş fırın kabına alın, üzerine sevdiğiniz baharatları (kekik, nane, kırmızı pul biber) ve tuz dökerek harmanlayın ve 170 dereceli fırında 10- 15 dk kadar pişirin.

Malzemeler:

  1. 1 Kg tavuk but
  2. 1 Paket maggi fırın tavuk için otlu veya paprikalı çeşni

Tarifi:

  1. Fırınınızı 200 dereceye ayarlayın
  2. Tavukları yıkayıp çeşninin içinden çıkan fırın poşetine alın, içine çeşniyi boşaltın, isterseniz ekstra kekik ve nane ekleyebilirsiniz, poşeti çalkalayın tavuklarla çeşninin harmanlanmasını sağlayın.
  3. Poşetin üzerine bıçak ile birkaç küçük d elik açın.
  4. Çeşninin paketinde 50 dk yazıyor ama ben küçük butlar kullandım resim de görüldüğü gibi, yaklaşık 15-20 dk de piştiler.


Kategori : Kolay yemekler, Tavuk Yemekleri
Etiketler: ,,,,,,

3 comments

Bir Cevap Yazın