Zebra kek (hem de ıslağımsı :)

Nilüfer tarafından 1 Mart 2013 tarihinde yazılmıştır.

zebra-kek-tarifi-1
Her ne kadar diyetimden dolayı yiyemiyor olsam da oğlum sayesinde yeni kekler denemeye devam edebiliyorum… Bu keki iki farklı tariften uyarladım, biri çok kuru oluyordu, diğeri de kabarmıyordu, benim yaptığım ıslak kek kıvamında ama yeterince kabaran bir kek oldu. Gördüğünüz gibi görüntü şahane, üzerine hiçbir ilave yapmadan pasta tadında bir ikramlığa ihtiyacınız varsa işte size tavsiyem budur. Oğlum çiko çiko diye istedi durdu yediğinden beri, tadını varın siz düşünün, küçük gurmemin damak tadı kuvvetlidir :)

Malzemeler:

  1. 3 büyük boy yumurta  (Oda ısısında)
  2. 1,5 su bardağı şeker
  3. 1 su bardağı fındık yağı
  4. Yarım su bardağı süt (günlük olması tercih edilir ve oda ısısında olmalı)
  5. Yarım su bardağı maden suyu (oda ısısında)
  6. 1 paket vanilin
  7. 1 paket kabartma tozu
  8. 2 silme çorba kaşığı kakao
  9. 2,5 su bardağı + 1 çorba kaşığı un

 

Hazırlanışı:

  1. Fırınınızı 165 dereye ayarlayın.
  2. Yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelip beyazlaşıncaya kadar mikser ile çırpın.
  3. İçine sıvı yağ, maden suyu ve sütü de ekleyip çırpmaya devam edin.
  4. Bir kaba un, kabartma tozu ve vanilini eleyin, elediğiniz kuru karışımı yumurtalı karışıma ilave edin ve homojen bir karışım elde edinceye kadar düşük devirde çırpın, koyu kıvamlı bir kek harcı elde edeceksiniz.
  5. Bu karışımı iki eşit parçaya bölün ve karışımın birine elenmiş kakaoyu ilave edip iyice karışıncaya kadar çırpın.
  6. Yuvarlak borcamı tereyağı ile yağlayın.
  7. Yağlanmış borcamın ortasına önce beyaz karşımdan bir kahve fincanı dökün.
    zebra-kek-tarifi-2
  8. Beyaz karışımın tam ortasına kakaolu karışımdan dökün ve bu şekilde tüm karışım bitinceye kadar tam ortadan dökmeye devam edin.
    zebra-kek-tarifi-3
    zebra-kek-tarifi-4
  9. Bıçak yardımı ile dıştan içe doğru çizgiler yapın, her çizgi bittiğinde bıçağı bir kağıt havlu ile temizleyin ve o şekilde devam edin, yoksa bulanık bir görüntü elde edersiniz.
    zebra-kek-tarifi-5
  10. Önceden ısıtılmış fırında 30-35 dk pişirin, fırının ayarına göre pişme süresi farklı olabilir, çıkarmadan bir kürdan ile kontrol edin, çıkardığınızda kürdana yapışan birşey yoksa pişmiştir.


Kategori : Kekler, Tatlılar
Etiketler: ,,,,

11 comments

  1. Nur :

    Sn.yonetici, tarifi veriyorsunuz sagolun, varolun ancak yarim yamalak veriyorsunuz.Isterseniz dikkatlice okuyun yayimladiginiz tarifi, tabii baska bir siteden alinti yapmadiysaniz…

    • nilufer :

      Merhaba, zahmet edip yorum yazmışsınız, sağolun, varolun…
      Ama bence siz tarifi yarım yamalak okumak yerine, oturup baştan sona okusaydınız, herşeyin olması gerektiği gibi olduğunu görür ve bu gereksiz yorumu yapmazdınız.

      • hülya :

        zebra kek’i denedim süper oldu herkes çok beğendi. yapımı kolay lezzeti şahane çok hafif …paylaşımınız için çok teşekkür ederim .

  2. Ramize :

    Merhaba Nilüferciğim.hep denemeyi istediğim halde anlatımı bir türlü anlamadığım zebra kek tarifini bu kadar ayrıntılı anlattığın için öncelikle teşekkür ederim canım :)yani o fotoğraflar bile anlamak için yeterli.. sayende ben de kızıma bu güzel keki yapacağım.hem yapımı kolay hem de göze hitap eden bir tarif.emeğine sağlık..

    • nilufer :

      Ramizecim merhaba :) kuzucuğuna ve sana afiyet olsun, umarım her şey yolundadır, çok öpüyorum sizi.

  3. DUGU :

    merhaba üzerindeki şekli kürdanla sırasıylamı şekil verdininiz yani ortadan sona doğru kürdanı bastırarak mı şekil verdiniz yoksa hafifce üzerindenmi şekil verdiniz şimdiden teşekkür ederim

    • nilufer :

      Merhaba, tepsinin dışından içe doğru hareket edeceksiniz, sadece yüzeye değil dibe de dokunmanız gerek, kürdan yerine ince uçlu bir bıçakla yapmanızı ve her çizgide bıçağı silmenizi öneririm.

  4. Emine :

    görüntüsü çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık..Denemek istiyorum fakat sadece şekil verme işlemini birkaç defa okumama,tekrar tekrar bakmama rağmen anlayamadım mazur görün hata bende..Dışarıdan içe doğru yaparken sadece bıçak yardımıyla düz çizgi mi çekiyorsunuz orta kısmını karıştırmadan değilmi..

Bir Cevap Yazın