Ev yapımı milföy hamuru

Nilüfer tarafından 19 Haziran 2013 tarihinde yazılmıştır.

evde-milfoy-hamuru-yapma-tarifi-1

Son günlerde ülke olarak yaşadığımız üzücü olaylardan dolayı bir süredir tarif girmiyordum, tam toparlanıp yeni şeyler denemek için alışverişe çıkmaya niyetlenmiştim ki, bir ev kazası sonucu ayağım kırıldı ve uzuuun zamandır hasretini çektiğim oturma pozisyonuna hiç sevmediğim bir şekilde geçiş yapmış oldum…

Bir daha oğlumun peşinde koşturmaktan şikayet etmem diyorum ama eminim yine ederim, sonuçta beşeriz, şaşarız, dönüp dolaşıp aynı hataları yaparız…

Uzun zamandır bu tarifi girmek için kenarda tutuyordum ama o kadar zahmetli ki denemeden ve emin olmadan girmek istemedim, bu tarif Martha Stewart’a ait, bu tip çok uğraş isteyen tarifleri öncelikle ondan temin ediyorum, çünkü genelde tutuyor ve gerçekten lezzetli oluyor.

Eminim bir çoğunuz benim gibi içinde ne olduğundan emin olamadığınız bu hamuru almakta tereddüt ediyorsunuzdur, yeri doldurulamaz bir hamur türü bu, alternatifi yok ve tatlı tuzlu bir çok şekilde kullanılabiliyor. Tereyağı oldukça yoğun olduğu için gönül rahatlığı ile tüketemeyeceksiniz biliyorum ama ilerleyen zamanda yağı daha az tarifleri de ekleyeceğim, sanırım onlarda oldukça başarılı sonuçlar veriyor.

Malzemeler:

  1. 450 gr un + yoğurmak içinde bir miktar
  2. 550 gr tereyağı (soğuk)
  3. 2 buçuk çay kaşığı tuz
  4. 1 buçuk su bardağı çiğ krema

Hazırlanışı:

  1. Tereyağını pürüzsüz bir hale gelinceye kadar mikserde çırpın, yarım su bardağı un ekleyin ve tekrar pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpın.
    evde-milfoy-hamuru-yapma-tarifi-2 evde-milfoy-hamuru-yapma-tarifi-3
  2. 12 cm*12 cm ölçüsünde bir kare haline getirin ve streç film ile sararak 30 dakika derin dondurucuda bekletin. (resimdeki inç ölçüsü)
    evde-milfoy-hamuru-yapma-tarifi-4 evde-milfoy-hamuru-yapma-tarifi-5
  3. Geniş bir kapta kalan unu ve tuzu birleştirin, kremayı yavaş yavaş ekleyin ve kaba bir hamur oluşturuncaya kadar yoğurun, hamur ele yapışmamalı.
    evde-milfoy-hamuru-yapma-tarifi-6 evde-milfoy-hamuru-yapma-tarifi-7
  4. Hamuru hafifçe unlanmış bir tezgaha alın ve 30 cm* 17 cm ölçülerinde bir kare haline getirin.Streç film ile sarın ve derin dondurucuda 30 dk bekletin.

    evde-milfoy-hamuru-yapma-tarifi-8 evde-milfoy-hamuru-yapma-tarifi-9

  5. Hafifçe unlanmış tezgaha hamuru çıkarın, dikdörtgenin bir ucuna tereyağını yerleştirin ve diğer ucu üzerine örtün ve kenarları sıkıca birleştirin ki tereyağı dışarı taşmasın. Bu şekilde streç film ile sarın ve 30 dk dondurucuda bekletin.
    evde-milfoy-hamuru-yapma-tarifi-10 evde-milfoy-hamuru-yapma-tarifi-11
  6. Hamuru tekrar unlanmış tezgaha alın, merdane ile tek yönde uzunlamasına çalışarak hamuru 22*50 cm ölçülerinde açın. Üzerindeki fazla unu bir fırça ile temizleyin. Düzgün bir kare oluşturacak şekilde önce bir ucu kapatın, kenarların birbirinin üzerine gelmesine dikkat edin, diğer ucuda katladığınız ucun üzerine kapatın ve streç film ile sararak dondurucuda 30 dk bekletin.
    evde-milfoy-hamuru-yapma-tarifi-12
    evde-milfoy-hamuru-yapma-tarifi-13
    evde-milfoy-hamuru-yapma-tarifi-14
    evde-milfoy-hamuru-yapma-tarifi-15
    evde-milfoy-hamuru-yapma-tarifi-16
    evde-milfoy-hamuru-yapma-tarifi-17
  7. Soğuduktan sonra tekrar aynı ölçüde açın ve aynı yönde tekrar katlayın ve bu soğutma ve açma işlemini toplamda 6 defa tekrarlayın.
    En son istediğiniz şekilde kesip hemen pişirebilir veya ileride kullanmak için güzelce streç film ile sarıp derin dondurucuda saklayabilirsiniz.Tarif Marthta Stewart’ a aittir.

Resimler buradan alınmıştır.


Kategori : Hamur İşleri
Etiketler: ,,,

Bir Cevap Yazın