Sütlü irmik tatlısı

Nilüfer tarafından 30 Mayıs 2011 tarihinde yazılmıştır.

sutlu-irmik-tatlisi-tarifi
Yaz günlerinin artık yaklaştığını umut ederek, bu sıcak günlerde iyi gidecek, hafif ve yapımı son derece kolay bir tatlı tarifi vermek istiyorum size. Şimdi soğuk diyorum ama genellikle soğuk servis edilmesine rağmen istenirse ılık da yenebilir. İsterseniz tek kişilik porsiyonlarda hazırlayabileceğiniz gibi, bir borcama döküp keserek de servis edebilirsiniz. Uzun bir zaman önce tarçınlı olarak yediğim ve hiç mi hiç beğenmediğim bu tatlıyı, tatlı krizimi atlatmak için tekrar denedim ve gerçekten son derece lezzetli olduğu için paylaşmak istedim, umarım dener ve beğenirsiniz.

Malzemeler:

  1. 1 lt süt
  2. 7 çorba kaşığı irmik
  3. 12 çorba kaşığı şeker
  4. 1 çorba kaşığı tereyağı
  5. 1 paket vanilya
  6. 1 paket kakaolu bisküvi
  7. fındık

Tarifi:

  1. Süt, irmik ve toz şekeri bir tencereye alıp orta ateşte karıştırarak pişirmeye başlayın.
  2. Koyulaştığında içine tereyağını ilave edip 5-6 dk daha pişirin.
  3. Ocaktan almadan son olarak vanilyayı ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın.
  4. Kullanacağınız kalıbın içini ıslatın.
  5. Önce bir miktar irmik tatlısından dökün üzerine ister bütün ister toz haline getirilmiş kakaolu bisküvi koyun ve üzerine tekrar irmik tatlısından dökün.
  6. Üzerini fındık ve kakaolu bisküvi ile süsleyip servise hazırlayın ve buzdolabında 1 saat kadar beklettikten sonra servis yapın.


Kategori : Sütlü Tatlılar, Tatlılar
Etiketler: ,,,,

6 comments

  1. hayrunisa :

    geçen başka bi tarifle yapmıştım dolapda kaç gün süründü.şimdi birde bu tarifle deneyeceğim evde bi paket irmik var imha etmem lazım.ellerinize sağlık nilüfer hanım.sayenizde hamarat eş hamarat gelin diye anılmaya başlandım :)

  2. hayrunisa :

    bu tarifi yaptım nilifer hanım çok beklediğim gibi olmadı tereyağ ağırlaşrdı gibi geldi yada miğdem irmik tatlısını pek sevmiyor :)

    • nilufer :

      Merhaba, normal margarinde kullanabilirsin, ben margarin kullanmıyorum bu sebeple tariflerim genelde tereyağı ile olur, zaten çok az bir miktar koyuluyor tadını o derece etkileyeceğini sanmıyorum, bağlaması için yağ kullanılıyor bu tatlılarda

  3. Selam herkese :

    Bu tarifi kaşıkla denemek tabiki sonuç verir ancak bardakla denemenizi tavsiye ederim.hem akılda kalıcı olur hem de şekeri dengelemiş oluruz çünkü her şekerin tat yoğunluğu birbirinden farklı oluyo.
    Tarifin ölçüsü; 1 litre süt, 1 su bardağı irmik, 1 su bardağı şeker,1vanilya(cubuk vanilya olursa süper olur).bu arada tariflerinize bayıldım.

Bir Cevap Yazın