Karpuz için servis önerileri

Nilüfer tarafından 27 Haziran 2013 tarihinde yazılmıştır.

karpuz-sekillendirme-servis-1

Karpuz şu an en ucuz ve lezzetli döneminde, her ne kadar şekerli bir meyve olduğu söylense de büyük çoğunluğu su olduğu için ben diyetlerde dahi tüketilebileceğini düşünüyorum, ancak bütün meyvelerde olduğu gibi yemeğin üzerine, yani tok karnına yenmemeli. Özellikle peynir ile yenmesi uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor, ben güzel bir öğün ve aç karnına yapılacak zararlı atıştırmalıklar yerine geçebileceğini düşünüyorum. Her sebze-meyvede olduğu gibi mevsiminde bolca tüketilmeli, sağlık açısından yemenize bir engel yoksa elbette. Ama karpuz yenmesi biraz sıkıntılı olan bir meyve, çünkü bizim geleneksel servis şeklimizle çatalla bölerken etrafa ve üzerimize su sıçraması çok olası, ben bu sebeple hep tek lokmalık küçük dilimler olarak yaparım karpuz ikramlarını.

 

Yabancı sitelerde karpuzun ızgara yapıldığını da gördüm ama denemedim, kesinlikle ilk fırsatta denemek istediğim bir servis şekli bu :)
Denemek isteyebileceğiniz, sofranızı şenlendirecek servis önerilerini sizinle paylaşmak istedim, hadi bakalım afiyetle…

karpuz-sekillendirme-servis-2 karpuz-sekillendirme-servis-3 karpuz-sekillendirme-servis-4 karpuz-sekillendirme-servis-5 karpuz-sekillendirme-servis-6 karpuz-sekillendirme-servis-7 karpuz-sekillendirme-servis-8 karpuz-sekillendirme-servis-9 karpuz-sekillendirme-servis-10


Kategori : Salatalar ve Mezeler
Etiketler: ,,,

Bir Cevap Yazın