Kalpli pound kek :) (Valentine’s Day Peek-A-Boo Pound Cake)

Nilüfer tarafından 18 Nisan 2013 tarihinde yazılmıştır.

kalpli-pound-kek-tarifi-1

Bu tarifi orjinal sitesinde gördüğümde bayıldım, bittim :) Çok güzel görünüyor ve kesinlikle deneyeceklerimin başında ilk sırada. Ama orjinal tarifi hazır kek unu ile vermişler, ben hazır ürünleri pek kullanmadığım için yine üstad Martha Stewart’a danıştım ve basit bir pound kek tarifi aldım ve işte o tarif ile kalpli kek karşınızda. Ama hiç tarifleri olduğu gibi uygulama özürlü olan ben, kalpleri resimde görüldüğü gibi değil de, kalıbın altına bir parmak kadar harç koyduktan sonra dizdim :P O sebeple benim kalplerim merkezden biraz kayık oldu. Siz mutlaka görüntüdeki gibi yerleştirin, o zaman tam ortada kalacaktır kalpler. Ama kekin tadı harika, çok hafif, sünger gibi bir kek, bu şekilde olmasa da kesinlikle denemeni zi öneririm, yapımı da oldukça basit.
Bu kek Amerika’da pound kek olarak biliniyor, adı bu olduğu ve yapılışı bizim bildiğimiz keke göre farklı olduğu için ismini değiştirmedim. Pound kek yaparken un, tereyağı, şeker ve yumurta temel alınıyor ve adı da bu malzemelerin 1′ er pound olarak kullanılmasından geliyor.

kalpli-pound-kek-tarifi-2

Malzemeler:

Aynı kekten 2 kez pişireceğiz, yani malzemeleri 2 katı olarak düşünün.

  1. 1 su bardağı tereyağı
  2. 1 su bardağı şeker
  3. 4 büyük yumurta
  4. 2 su bardağı un
  5. Kabartma tozu
  6. 2 çay kaşığı saf vanilya özütü
  7. Yarım çay kaşığı tuz
  8. Gıda boyası

Vanilyalı glazür:

  1. 1 buçuk su bardağı pudra şekeri
  2. 2 buçuk su bardağı süt
  3. 1 çay kaşığı eritilmiş tereyağı
  4. 1 çay kaşığı vanilya özütü
  5. 1 çimdik tuz

 

Hazırlanışı:

 

  1. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
  2. Tereyağı ve şekeri yüksek devir krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
  3. Çırpmaya devam ederek yumurtaları tek tek ekleyin, her yumurtadan sonra iyice çırpmanız gerekiyor onun için yumurtaları yavaş yavaş ilave edin.
  4. yumurtaların eklenmesi ve çırpılması bitince vanilya özütü ve tuzu ekleyin.
  5. En son kabartma tozu ile elenmiş unu da, çırpmaya devam ederek yavaş yavaş ekleyin.
  6. Pembe kek için gıda boyasını da ekleyin ve homojen bir karışım elde edinceye kadar karıştırın.
  7. Yağlanmış ve unlanmış baton kek kalıbına harcı dökün.
    kalpli-pound-kek-tarifi-3
  8. Önceden ısıtılmış fırında 40-45 dk kadar pişirin, fırınınıza göre pişme süresi değişebilir, üzerinin yanmaması için  gerektiği zaman aluminyum folyo ile kaplayın ve 40 dk sonra pişip pişmediğini kontrol edin.
  9. Piştikten sonra ılınmasını bekleyin ve kalıptan çıkarın, soğuduğunda hepsini aynı ölçüde dilimleyin ve her dilimi kalp kalıp ile kesin, tekli kalıbınız varsa iki kalp de kesebilirsiniz.
  10. Kalpleri tekrar yağlanmış ve unlanmış kalıba şekildeki gibi dizin.
  11. Tekrar aynı kek harcını bu kez gıda boyası olmadan yapın ve kalıba dizdiğiniz kalplerin üzerine dökün, aynı şekilde pişirin ve soğumasını bekleyin.
  12. Glazür için bütün malzemeyi bir kaba alın ve iyice karışıncaya kadar çırpın, kekin üzerine dökülecek bir kıvama gelinceye kadar süt veya pudra şekeri ekleyebilirsiniz.
  13. Soğumuş kekin üzerine glazürü dökün ve size afiyet olsun :)


Kategori : Kekler
Etiketler: ,,,,,

5 comments

  1. ayşe :

    merhaba ,çok ilgin ce ve tattlı gerçekten :) elinize sağlık..
    vanilya özütü ve gıda boyasını nerden alabilirim.gıda boyası yerien alternatif ne olabilir.
    teşekkür ederim..bu pazar yapmayı çok istiyorum…çok güzel..tekrar elinize sağlık

    • nilufer :

      Merhaba, vanilya özütü internette birkaç yerde satılıyor, araştırırsanız bulabilirsiniz, yapımı ile ilgili de bilgiler mevcut.Tadı çok etkilemiyor, yerine vanilya aroması ve vanilin kullanabilirsiniz, gıda boyası yerine kakao kulllanabilirsiniz. Kıvamı nasıl etkiler bilemiyorum deneme yapmak gerek ama çilek de aynı rengi verecektir.

  2. umur :

    çok güzel elinize emeğinize sağlık, yalnız gıda boyası kullanmadan böyle güzel tarifleri yapabilirmiyiz. yani kakao ile yapma şansızım varmı. tadı muhakak güzeldir ama görüntüsü çok hoş. özellikle ramazan ayında tek kelime ile müthiş.

Bir Cevap Yazın