• Anasayfa
  • Forum
  • Hakkımda
  • İletişim

Tarif Sepeti

Denenmiş Yemek Tariflerim ve Ben

Kayıt Ol - Şifremi unuttum?

TarifSepeti Forum » Yemek Tarifleri » Başlangıçlar

Püreli Kereviz Pane

(1 ileti) (1 izleyen)
  • nilufer tarafından 8 ay önce başlatıldı
  • Benzer Konular:
    1. Sarmısaklı Pilav
    2. Nohutlu Firik pilavı
    3. Pazılı Patlıcan Salatası
    4. Mantar Dolmaları
    5. Mısır Unlu Peynir Kızartması

Etiketler:

• değişik başlangıç tarifleri
  • kerevizli başlangıç tarifleri
  • kerevizli tarifleri
  • şık sunumlar
  1. nilufer
    Yönetici

İnsanların kerevizi nasıl olupda sevmediğini bir türlü anlayamıyorum, öyle güzel kokuyor ki böyle güzel kokan birşeyin tadından nasıl şüphe edilebilir???

Malzemeler

* 3 Adet kereviz
    * 600 gr. avokado
    * 350 gr. domates
    * 2 adet yumurta
    * 50 gr un
    * 2 adet limon
    * 100 gr taze soğan
    * 1 demet maydonoz
    * 30 gr.taze zencefil (rendelenmiş)
    * 9 yemek kaşığı zeytinyağı
    * 150 gr mısır cipsi
    * 2 yemek kaşığı susam yağı
    * 1 çay kaşığı köri
    * 1 çay kaşığı acı biber sosu
    * kırımızı pul biber
    * tuz
    * kızartmak için sıvı yağ

hazırlanışı

Kerevizleri ayıklayıp, 6 dilime kesin. Geniş bir tencerede, 5 yemek kaşığı zeytinyağı, köri ,acıbiber sosu, ve 4 yemek kaşığı su ile birlikte kapağı kapalı olarak 15 dk pişirin.

Mısır cipslerini mikserde ufalayın, yumurtaları çırpın, kerevizleri biraz unlyıp yumurtaladıktan sonra ufalanmış cipslere batırıp yan yana bir kenara koyun.

Limon kabuklarını soyup, 6 yemek kaşığı limon suyu sıkın, 2 yemek kaşığı limonu kerevizlere,kalanını zeytinyağına ekleyin.

Domatesleri yıkayıp, dörde bölün kerevizleri haşladığınız sosa katın.

Taze soğanları ince ince doğrayın. Avokadoları ayıklayıp ikiye bölün, çekirdeklerini ayırın ve iri iri doğrayın. Limon suyu, limon kabuğu,zeytinyağı ve zencefili mikserde hafif pütürlü olacak şekilde püre haline getirin. Taze soğanları ilave edin.

Kereviz dilimlerini 180 derece ısıttığınız fritöz veya kızgın yağda 4-5 dakika altın sarısı olana kadar kızartın.
    Kağıt havlu üzerine çıkarıp fazla yağını emdirin.

Panelenip kızartılmış kereviz diliminin üzerine avokado püresinden yeteri kadar koyup üzerine bir maydonoz yaprağı koyarak servis yapın. Domates dilimleri ile servis yapın.

8 ay önce gönderildi #

Bu konu için RSS kaynağı

İleti göndermek için giriş yapmalısınız

Kullanıcı Sözleşmesi ◊ Gizlilik Beyanı ◊ Orjinal Lida Kapsül Tanıtım Sitesi abonelik Abonelik - RSS ◊ tarifsepeti rss Yazılar RSS ◊ yorumlar rss Yorumlar RSS
tml>